English Français Nederlands Deutsch Gastenboek

In het hart van Normandië, tussen Deauville en de D-day stranden, ontdekt u onze Chambres d’Hôtes in een romantisch kasteeltje...

OmgevingDineren...


Enkele restaurant tips


NaamTypePlaatsAfstand
Au Fil des Saisonsfranse keukenLe Lion d'Or 2km
Le Saint PierregastronomieMézidon-Canon 8km
Café ForgesgrilBeuvron-en-Auge 9km
Le Pavé d'Augegastronomie *Beuvron-en-Auge 9km
La ColombaugepannenkoekenhuisBeuvron-en-Auge 9km
Oh Barbecue!pizzeria/grilMoult 9km
Au P'tit Normandfranse keukenCambremer12km
La Crêperie des JardinspannenkoekenhuisCambremer12km


Te zien...


De Pays d'Auge


De Pays d’Auge strekt zich uit over drie departementen en is een culturele regio die beroemd is voor zijn paardefokkerijen (ongeveer een derde van renpaarden in Frankrijk wordt hier gefokt), appel-boomgaarden voor het produceren van de Cider, Calvados en Pommeau, de Camembert, Livarot en Pont l’Eveque kazen en natuurlijk de Côte Fleurie (Bloemenkust), die de noordgrens vormt.

De Route du Cidre is een touristische route die u op een circuit van 40km door pittoresque oude dorpjes en langs vele, vele boomgaarden voert waar de cider en co kunnen worden geproefd en gekocht, de enige van zijn soort in heel Frankrijk en een uitstekende picnic route. The route begint zo’n 5km van Château de Launay. In Cambremer kan ik u een bezoek aan de Jardins du Pays d'Auge van harte aanbevelen, een prachtig aangelegd park op 3 hectaren, een inspiratie voor elke tuinman of eenvoudigweg een plek om van de natuur en rust te genieten. Stop zeker in het piepkleine Beuvron en Auge, wat officieel als één van Frankrijk’s mooiste dorpjes staat aangeschreven.

De Pays d’Auge is rijk aan kastelen en buitenhuizen. Château de Crèvecoeur, Château de Vendeuvre en de tuinen van Château de Canon kunnen worden bezichtigd.

Voor een compleet overzicht van mogelijke bezichtigingen en activiteiten in de Pays d’Auge kunt u het Office de Tourisme van Beuvron-en-Auge bezoeken.

D-Day

Operatie Overlord, de grootste militaire veldslag uit de geschiedenis, begon op 6 juni 1944 op een gebied meer dan honderd kilometer lang van Merville-Franceville Plage in het oosten tot Sainte-Mère Eglise in het Westen.

Op 30km afstand van Château de Launay bereikt u de brug over de Orne rivier bij Bénouville, codenaam Pegasus Bridge waar de allereerste actie van D-Day plaatsvond. Een Engelse parachutistenbrigade werd per zweefvliegtuigen gedropt en nam snel deze strategisch belangrijke brug in handen en hielden stand tot de versterking kwam. Bij Merville-Franceville Plage, ook op 30km afstand was een kustartilleriestelling wiens inname ook tot één van de eerste doelstellingen behoorde van de Langste Dag.

Een kleine selectie van onze persoonlijk favoriete bezienswaardigheden en musea zijn het Mémorial museum in Caen, de brug en het museum in Bénouville en de kunstmatige haven en het museum in Arromanches. Het is een aanrader de Normandie Pass te nemen bij uw eerste bezoek. Voor slechts één Euro extra op uw entreekaartje krijgt u een pas die recht geeft op diverse voordelen en kortingen bij komende bezoeken aan meer dan 40 musea in totaal.

Caen

Als hoofdstad van het departement Calvados, ligt Caen op 20km ten westen van Méry-Corbon. De stad is niet alleen een bezoek waard vanwege het Mémorial museum, maar zeker ook voor het Château de Caen in het centrum, waar Guillaume le Conquerant (Willem de Veroveraar) resideerde voordat hij in 1066 koers zette op Engeland en het veroverde in de slag bij Hastings. Er is een museum van Normandië in het complex. Caen huist twee voorname abdijen, de Abbaye des Femmes, gesticht in 1060 door Mathilde, de vrouw van Guillaume, en de Abbaye des Hommes, gesticht door Guillaume zelf rond 1066. Naast cultuur en historie heeft Caen ook genoeg te bieden voor winkelen, wandelen, eten en drinken.

Bezoek het Office de Tourisme van Caen voor meer informatie.

Falaise

In de voetsporen van Guillaume kunt u ook zijn geboorteplaats bezoeken in het Château de Falaise, zo’n 30km ten zuiden van Caen.

Bayeux

Een trip naar Arromanches kan gemakkelijk gecombineerd worden met een bezoek aan de prachtige stad Bayeux. Als eerste stad die door de geallieerden bevrijd werd, voordat de Duitsers een goede verdediging georganiseerd hadden kwam Bayeux er zonder kleerscheuren vanaf. Neem een wandeling door de oude stad, bezoek de katedraal en vergeet zeker niet wandkleed van Bayeux. Met het plakaat « Memory of the World » door UNESCO, is het Tapijt van Bayeux een 70m lang borduurwerk, gemaakt in de 11e eeuw. Het beeldt de verovering van Engeland uit door Guillaume en kan worden beschouwd als ‘s-wereld’s oudste stripboek.

Côte Fleurie

Deauville, Trouville, Honfleur en Cabourg : Deze beroemde badplaatsen vormen de Bloemenkust van Normandië. Honfleur, gelegen in de monding van de Seine, is vooral beroemd vanwege zijn oude, pitoresque haven en de Ecole de Honfleur, wiens invloed vorm gaf een de impressionistische artisitieke beweging. Met zijn renbaan, haven, internationale filmfestival, jachthavens, conferentiecentrum, villas, Grand Casino en luxueuse hotels wordt Deauville gezien als de « koningin van de Normandische stranden » en een van de meest prestigieuse badplaatsen in heel Frankrijk. Net over de rivier Touques bevind zich Trouville sur Mermet zijn aktieve vissershaven. Dichtst bij Château de Launay bevind zich de badplaats Cabourg op 23km afstand. Als miniversie van Deauville is Cabourg beroemd daar het Marcel Proust’s favoriet vakantieoord was aan het begin van de 20ste eeuw. Zijn Balbec in «Op zoek naar de verloren tijd » was gebaseerd op Cabourg.

Te doen...


De mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos. Hier komt een kort overzicht van mogelijke activiteiten in de regio…

Trektocht

Ontdek de Pays d’Auge te voet, fiets, paard of kajak. Zo’n 250km wandelpaden wachten op u aan de voordeur voor alle leeftijden en capaciteiten. Gidsen en adressen kunnen worden verkregen bij het Office de Tourisme van Beuvron en Auge.

Watersport

De badplaatsen aan de Côte Fleurie bieden alles mogelijke aan, van zeilen, wind- of kitesurfen, SCUBA duiken of jet-skieën.

Golf

Golfenthousiastelingen hebben geen gebrek aan opties in onze regio. Hieronder volgt een lijst van clubs.

ClubHolesAfstand Méry-Corbon
Golf de Garcelles1820km
Golf Public de Cabourg923km
Golf Blue Green d'Houlgate1824km
Golf de Cabourg le Hôme1825km
Golf de Caen18+929km
Golf de l'Amirauté1832km
Golf Barrière de Deauville18+936km
Mentions Légales Liens