English Français Nederlands Deutsch Gastenboek

In het hart van Normandië, tussen Deauville en de D-day stranden, ontdekt u onze Chambres d’Hôtes in een romantisch kasteeltje...

Château & parkEen kadastrale kaart opgemaakt in 1810 onder Napoleon Bonaparte laat zien dat het goed Launay nog het oude kasteel had met zijn slotgracht, het opzichters huis en een boerderij met eendevijver. Aangezien het kasteel bescheiden is van grootte is het aan te nemen dat dit niet de hoofdzit was van de familie de Launay, maar waarschijnlijk een zomerresidentie of jachtslot.

Destijds behoorde het goed tot de familie Monblant die een nieuw huis lieten construeren op het fundament van het oude kasteel in de stijl van de Tweede Empire. De gracht werd gedempt sinds die al eeuwen zijn verdedigings-functie kwijt was. De openbare weg die tot voorheen dwars door het goed liep werd opgebroken en een 400 meter lange oprit werd aangelegd om de verbinding met de nieuwe weg te maken.

Een parkje met eeuwenoude beuken, kastanjebomen en platanen omringt het huis. Dit kleine paviljoen werd vroeger gebruikt voor de jacht om kleinwild een tijdje te bewaren voor het villen. Vele dekoratieve details herinneren aan de Monblant familie, zoals de M die op de windvaan, deuren en muurdekoraties terug te vinden is.
Op een wandelingetje door het park word je getrakteerd op een concert van zingende vogels.
Bambi's tussendoortje
Een plons in het zwembad na een dagje sightseen…
Mentions Légales Liens